Team Vrienden van Flakkee vierde bij Roparun

Foto: PR CuraMare

Op maandag 10 juni won team Vrienden van Flakkee de Roparun! Ze waren zelfs zo vroeg bij het eindpunt in Rotterdam, dat ze nog een half uur moesten wachten voordat ze officieel over de finishlijn mochten lopen!

Update:  Het team kwam wel als eerste over de finish, maar is uiteindelijk vierde geworden. Het artikel is aangepast.

Afgelopen zaterdagochtend werden ze door hun sponsor CuraMare uitgezwaaid bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Toevallig opgesteld naast het 15 kilometer per uur bordje op de parkeerplaats werd nog even een teamfoto gemaakt. Achteraf bleek die 15 kilometer per uur zeer toepasselijk te zijn!

Zaterdagmiddag om half twaalf vertrok het eerste Roparunteam vanuit Parijs. Team Vrienden van Flakkee vertrok als 194ste team van de in totaal 200 teams die mee doen, zo’n 8 uur later. Over het verloop van het weekend kan het enthousiaste team kort zijn: “Alles ging fantastisch. De sfeer was goed, de mindset geweldig. Iedereen had zin in een goed weekend en dat was te merken. Op een lekke fietsband na, zat alles ook nog eens mee. Onze lopers liepen goed, heel goed zelfs. Er werden soms snelheden van bijna 15 kilometer per uur gehaald. Dit hadden wij op voorhand niet voorzien. Meestal is er in de tweede nacht een terugval in snelheid, omdat de vermoeidheid parten gaat spelen. Maar dit was in dit geval niet zo, het pittige tempo bleef aan. Naarmate het weekend vorderde, kregen we in de gaten dat we erg veel inliepen op schema en waarschijnlijk uren eerder in Rotterdam zouden aankomen dan gepland.”

Iedereen ingehaald

Uiteindelijk heeft team Vrienden van Flakkee alle 193 teams voor zich in weten te halen. Met een grote voorsprong zijn ze als allereerste over de finish in Rotterdam gekomen! Ze werden daarmee vierde. Het team is ontzettend trots en dankbaar: “We hebben onderweg ontzettend veel leuke reacties gekregen op onze outfits en de bus. Hiervoor zijn we onze sponsors, waaronder CuraMare, dan ook ontzettend dankbaar!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden