DBGC en Zuidwester voetballen onder regenboogvlag

Foto: Maria Evers

Op zaterdag 1 juni vond het jaarlijkse DBGC Zuidwester voetbaltoernooi plaats bij de club in Oude-Tonge. Dit jaar met een speciaal tintje, de regenboogvlag werd namelijk gehesen.

Maandenlang kijken beide partijen uit naar de wedstrijddag en er is dan ook hard getraind door de teams. In totaal deden acht teams mee in de strijd om de winst. Er is hard gestreden, maar er kan er uiteindelijk maar één winnen. En dat was Zuidwester, zij wonnen namelijk alle acht winnaarsplaatsen in de competitie.

Voor alle acht winnende teams was er een beker en voor alle deelnemers een mooie medaille. Niemand ging dus met lege handen naar huis.

Regenboogvlag

Natuurlijk is een competitiedag als deze al bijzonder genoeg, maar om hem nóg specialer te maken werd de regenboogvlag gehesen. Dit werd gedaan door de voorzitter van DBGC. Het idee ervoor kwam echter van Zuidwester zelf. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ook op het voetbalveld,” laat initiatiefnemer Michael de Boer weten. “Ik heb gewoon gevraagd of ze de vlag wilden hijsen en ze zijn akkoord gegaan. Dat is toch super?!”

Geslaagde dag

Met een lekkere lunch vooraf en een diner achteraf, afgesloten met muziek en veel dansen, was het voor iedereen een geslaagde dag. Op naar de volgende editie!

Reacties

Cookieinstellingen