Nieuw in de Grutterswei: zaalhockey

Foto: PR Stichting SRGO

Zaalhockey is al jaren een vast onderdeel van de programmering in de Staver. SRGO en HCGO hebben de handen ineen geslagen om de sport verder uit te breiden op Goeree-Overflakkee.

De eerste stap is Oude-Tonge en hopelijk later de kop van het eiland.

Bij SRGO staat sport en bewegen centraal. Bij HCGO is dat natuurlijk in de vorm van hockey. Een mooie kans om samen te werken om de zaalhockey verder te verspreiden op het eiland. Beide organisaties vinden de verbreding van de sport een prachtige ontwikkeling. Zaalhockey is een snelle, technische sport. Dit mede dankzij de balken op de zijlijnen worden gelegd, waardoor de bal niet ‘uit’ kan gaan. Des te meer deelnemers aan de trainingen en wedstrijden, des te leuker.

“De sporthal van de Grutterswei is een prachtige, bijna originele, sporthal. Deze miste alleen nog de benodigde belijning voor zaalhockey. Half december is deze aangebracht en inmiddels zijn er al diverse trainingen en wedstrijden gespeeld in Oude-Tonge. Het is een mooie kans dat we sport op deze manier een podium kunnen geven,” zegt SRGO-directeur Lesly Wolters. De sporthal van de Grutterswei bleek al langer zeer geschikt voor zaalhockey, vanwege de houten sportvloer. “Dit is een unieke kans, op landelijk niveau worden de topwedstrijden het liefst op een houten vloer gespeeld,” voegt Diederik Duijser van HCGO toe.

Beide organisaties blijven zich inzetten om de zaalhockeysport door te ontwikkelen. Het liefst zien ze de sport over het gehele eiland uitgebreid, maar eerst is de kop van het eiland aan de beurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen