Strik je veters en ren je rot voor KiKa

Foto: Arjan van Dam

Het team van Kika Goeree-Overflakkee zet zich elk jaar weer in op verschillende manieren om geld in te zamelen voor het goede doel. Een van die manieren is de Kika Run.

“Ik zat laatst zomaar een beetje in me zelf te denken; het is toch onvoorstelbaar hoeveel mensen op ons eiland hardlopen. En ik denk dan bij mezelf dat ik zou willen dat ik het ook nog kon, maar helaas lukt me dat niet meer. Weet je, als ik een kilometer gewoon loop, sta ik al te hijgen als een oude locomotief. Het lijkt me heerlijk om door de mooie natuur op ons eiland te rennen. Genieten van al dat moois en het is ook nog eens goed voor je gezondheid, zeggen ze. Je moet wel oppassen dat je jezelf niet voorbij loopt, net als Lucky Luke, want dan ben je verkeerd bezig. Ik wilde dat ik en met mij zijn er nog veel meer mensen die dit graag nog willen, heerlijk kon hardlopen door de natuur,” zegt Kees. “Maar weet je vrienden, er zijn ook veel kinderen die deze wens hebben. Maar helaas zijn ze ziek en kunnen ze dat niet. Zij hebben maar één wens en dat is beter worden en dan heerlijk rennen. Lijkt je dat niet heerlijk? Kinderen die net als jij door de natuur rennen of achter een bal aan rennen. Zie je het al voor je? Nu zal je denken waar heeft Kees het nu over? De meeste onder jullie kunnen hardlopen en genieten van de omgeving. Stel je nu voor dat je ook nog eens die kinderen die de wens hebben om hard te lopen, kunt helpen door je in te schrijven voor de Kika-run. Je pakt dan drie mooie doelen: gezondheid, genieten van de natuur en je steunt Kika. Wat wil je nog meer?”

Het is een oproep van Kika-ambassadeur Kees Witte. Zijn team van hardlopers gaan elk jaar de strijd weer aan om een rondje te rennen voor het goede doel; 5 km, 10 km of de kidsrun van 1 km. Het kan allemaal.

“Ik roep alle hardlopers, ervaren of onervaren, om de hardloopschoenen aan te trekken en de veters te strikken voor Kika,” zegt hij. “In ons land krijgen jaarlijks ruim 550 kinderen een vorm van kanker. Dat zijn meer dan tien kinderen per week! Met het geld dat wordt opgehaald tijdens de Kika Run kan er onderzoek worden verricht en wordt de kans op genezing groter.”

Meedoen aan de Kika Run kan individueel, met een bedrijf of met een team. “Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij Team K-G-O. Het is een leuk team met gezellige mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben,” aldus Kees Witte. Meer informatie over de Kika Run is te vinden op de officiële website.

Reacties

Cookieinstellingen