Krijgt Flakkee in 2020 een sportcampus?

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Al langer was er de behoefte bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) om een eigen clubhuis te hebben. Een huiskamer waar de leden, toeschouwers, sponsoren en belangstellenden zich thuis voelen. Elke sport heeft namelijk zijn eigen cultuur, gewoontes en tradities. Het is alweer meer dan een jaar geleden dat besloten werd de wens te concretiseren.

Als eerste club op Goeree-Overflakkee en als één van zes sportverenigingen in de provincie Zuid-Holland, kreeg HCGO de kans door deelname aan een provinciaal programma “De Groene Club” een energiescan uit te voeren waarbij energieverbruik en besparingen in kaart werden gebracht. Dit resulteerde onder andere in het feit dat Agri Snellaad een laadpunt voor elektrische en hybride auto’s heeft gerealiseerd, een unicum bij sportcomplexen.

Nadat HCGO de kans kreeg om een pitch in te dienen bij de Rabobank om in aanmerking te komen voor twee jaar verenigingsondersteuning (een idee van landelijke sportkoepel NOC-NSF) is deze kans met beide handen aangegrepen. De gemeente Goeree-Overflakkee en hoofdsponsor Rabobank Het Haringvliet hebben de ingediende pitch van HCGO gekozen. Rotterdam sportsupport begeleidt HCGO nu.

Om te kunnen hockeyen op Goeree-Overflakkee is soms een reis met de auto vanuit Ouddorp of Ooltgensplaat noodzakelijk om te komen trainen.

Een reguliere busverbinding met halte bij het sportcomplex en bijvoorbeeld Recreatiecentrum “De Staver” zou niet misstaan. Sporters kunnen dan met het Openbaar vervoer vanuit de gehele gemeente komen hockeyen, korfballen, atletiek bedrijven, rugbyen of voetballen. HCGO wil de afstand naar het sportcomplex verkleinen door faciliteiten naar de sport te brengen en tijd terug te geven aan gezinnen.

Onder de noemer “Het verhaal van HCGO” wordt gewerkt om faciliteiten als bijvoorbeeld een sport buitenschoolse opvang, huiswerkfaciliteiten, flexplekken voor ouders, een radio- en TV studio, leslokalen als ook op termijn een sport blessure revalidatiestudio op het sportcomplex te krijgen. Dit allemaal uiteraard in een duurzaam gebouw. Met diverse partners onder wie RGO Middelharnis, Kibeo, huiswerkbureau De Vreede, RTV-Slogo, sportteam GO, Rabobank, gemeente Goeree-Overflakkee, KNHB en de SRGO wordt gesproken om het sportcomplex weer maatschappelijk bestendig te maken. Dit is een innovatief concept dat nog nergens in Nederland voorkomt.

Het coalitieakkoord en de begroting van de gemeente Goeree Overflakkee maken melding van het bevorderen van het multifunctionele gebruik van de aanwezige sportaccommodaties op het eiland, een totale herschikking van de reeds aanwezige faciliteiten valt hierbij niet uit te sluiten.

De projectgroep gaat nu schetsen, tekenen en rekenen om de plannen zeer binnenkort uitgebreid te presenteren en zodoende het sportcomplex van de gemeente Goeree-Overflakkee van een nieuwe gezonde impuls te voorzien.

Denkt uw vereniging of organisatie ook van meerwaarde te zijn? Stuur dan een mail naar [email protected].

Reacties

article
12408
Krijgt Flakkee in 2020 een sportcampus?
Al langer was er de behoefte bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) om een eigen clubhuis te
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/sport/12408/krijgt-flakkee-in-2020-een-sportcampus/
2019-01-11T11:45:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/01/11114445/PHOTO-2019-01-10-21-59-22.jpg
HCGO
Nieuws, Sport