Belangrijke zege voor Hockeyclub GO

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Het sterrenensemble van HCGO heeft een belangrijke zege geboekt op het veld van een laagvliegende angstgegner.

In Dordrecht werd onder een steeds verder wegzakkend waterig herstzonnetje in eerste instantie nog geschutterd. Maar aan het einde van de wedstrijd stond er toch een verdiende 1-2 op het scorebord.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht, Dordrecht zette nooit echt druk en zij kwamen tot geen enkele poging op of naast doel in het eerste bedrijf. HCGO bracht een aantal goede mogelijkheden ter tafel. Zoals gebruikelijk was het cornerspecialist Ielya van Dam die via een corner het doel van Dordrecht onder vuur nam. Van zijn stick kwam ook een venijnige tip-in waarop de Dordtse keeper uitstekend werk verrichte.

Maar zoals we dat kennen uit andere edele balsporten brak het uitblijven van een voorsprong de Flakkeese heren op. Een klein kwartiertje in de 2e helft kwam Dordrecht op een voorsprong. Een slordige opbouw van HCGO zijde zorgde voor een onfortuinlijke achterstand . De bal werd op de eigen helft onhandig verspeeld. Een diepe bal richting de spits volgde. Weifelend keepersoptreden van Flakkeese kant deed de rest, 1-0.

Gelukkig leek heren 1 hierna opeens wel scherp. De geniale steekballetjes, die de eerste 50 minuten net niet vielen, kwamen in een razendsnel tempo opeens wel aan.

Eerst was daar het contact over grote afstand tussen Gert-Jan van der Wende en Ielya van Dam. De laatste van de twee was de gelegenheidsspits, hij ontving aan de zijkant van de cirkel de lange bal van Van der Wende en startte een knappe individuele actie. Hij frommelde de bal onder de doelverdediger en in het doel van Dordrecht.

Een kleine 5 minuten later volgde een ingestudeerde strafcorner. Helaas kunnen wij u, op verzoek van heren 1, niet al te veel vertellen over deze cornervariant. De doelpunten maker was  in ieder geval weer Ielya van Dam en de verdiende voorsprong was daar.

Vanzelfsprekend gaven de heren deze voorsprong niet meer uit handen. Slechts één keer moest doelman de Smit nog handelend optreden. Een matige inzet, waar eigenlijk meer in had gezeten, werd simpel onschadelijk gemaakt.

Volgende week staat er wederom een wedstrijd op het programma die gewonnen moet worden. Het laag geklasseerde Krimpen a/d IJsel is dan te gast op de Pallandt. Afslag 25 november om 13.30 uur.

Reacties