Wie steunt de obstakelrun voor Lombok

Foto: Sam Fish

Het eiland Lombok is de afgelopen zomer geteisterd door meerdere aardbevingen. Zeker 555 mensen zijn omgekomen en ruim 400.000 mensen zijn opgevangen in noodwoningen. De school in het dorp Kerandangan is helemaal verwoest. Basisschool de J.C. van Gent zet zich in om het schooltje te helpen.

Door Sam Fish

Leerlingen van de basisschool in Sommelsdijk doen vrijdag 19 oktober mee aan een obstakelrun. Ze laten zich hiervoor sponsoren en al het geld dat binnenkomt gaat naar de verwoeste school. Zo ook Lisa (9), Nanou (11) en Aaron (10).

“Ik vind het lastig om geld op te halen, maar ik hoop dat ik € 70,- verzameld krijg,” zegt Aaron. “Veel mensen moeten er even over nadenken en dan moet ik later terugkomen.”

Nanou en Lisa hebben al aardig wat bij elkaar gesprokkeld. “Ik heb al € 82,- opgehaald,” zegt Nanou. “Ik woon in Oude-Tonge, dat maakt het wat makkelijker omdat daar verder niemand van mijn school aan het collecteren is.”
“Het is inderdaad lastiger als je allemaal in dezelfde buurt, mensen geven maar aan één leerling. Ik heb inmiddels al € 70,- opgehaald,” vertelt Lisa. “Er zijn nog een hoop klasgenootjes die langs de deuren gaan. Het is dan ook een belangrijk doel.”

Rekeningnummer
De kinderen kunnen niet langs elk dorp, daarom heeft de school een rekeningnummer geopend. Iedereen die wil doneren kan dat doen via NL 97 RABO 0115 5596 47 t.n.v. OBS J.C. van Gent o.v.v. actie voor Lombok.

Reacties