Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; dbreen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelwedstrijd
Woensdag 17 oktober organiseren de vrijwilligers van de 55+ club in Ouddorp een sjoelcompetitie. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in de Dorpstienden om uw krachten te meten met de andere bezoekers. Er zijn leuke prijsjes te winnen. De kosten bedragen € 2,- inclusief een kopje koffie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of stichting ZIJN 0187 483366 e-mail: [email protected].

Boek & Film: Tulpenkoorts
Op donderdagavond 18 oktober wordt de Bibliotheek in Oude-Tonge omgebouwd tot bioscoop. Deze avond staat de verfilming van het boek “Tulpenkoorts” van Deborah Moggach op het programma. De filmavond begint om 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur staat koffie en thee klaar. Kaarten reserveren kan aan de balie in van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta of via www.bzhd.nl. Entree kost € 7,50 voor niet-leden en € 5,- voor leden.

De film speelt zich af in het rijke Amsterdam in de jaren dertig van de zeventiende eeuw. Een kunstschilder krijgt de opdracht een portret te maken van een vrouw en hij raakt in de ban van haar schoonheid. De aantrekkingskracht blijkt wederzijds en er ontstaat een gepassioneerde, geheime affaire. De twee willen samen vluchten met het geld dat ze verdienen aan de handel op de tulpenbollenmarkt.

Crea-ochtend
Het ouderenwerk van Stichting ZIJN wil donderdagmorgen 18 oktober een creaclub gaan starten in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur kunt u terecht om gezellig samen te breien, haken, borduren of te maken wat u wilt. Per maand kost het € 5,50 incl. een kopje koffie of thee. Donderdag kan er ook eventueel om 12.00 uur een patatje en/of snack gegeten worden.

U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.nr. 483366 of e-mail [email protected].

Koffie met de wijkagent
Nieuw in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Ouddorp: Koffie met…… Maandelijks is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie en een informatief gesprek. Kom dit seizoen op de koffie bij: De wijkagent, de Streekarchivaris en bij taxateur Irene Roozendaal.

Op donderdagmiddag 18 oktober wordt het Koffie met….-seizoen geopend met een informatief gesprek met de wijkagent Johan van Oeveren. We gaan met de wijkagent in gesprek over veiligheid in de buurt en inbraakpreventie. Het wordt vroeger donker. Dit nodigt inbrekers weer uit om hun slag te slaan. Met soms eenvoudige ingrepen kun je je eigen veiligheid (en die van je omgeving) vergroten. De wijkagent nodigt je van harte uit om aan te schuiven.

Grote Bingo
Het bestuur nodigt alle 55-plussers uit om mee te doen met de grote bingo op donderdag 18 oktober. Ook zal er een verloting worden gehouden. Deur is open om 13.30, aanvang 14.00 uur. De kosten zijn € 5,00 (1 boekje) en € 9,00 (2 boekjes). Het is in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Voor informatie kunt u bellen met Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 18 oktober een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen