Corjan Tiggelman wint Kroontjesvlucht

Foto: PR Postduivenvereniging

Wanneer je bij het winnen van een Grote Prijs als jeugdlid ook nog verrast wordt met een tas met allerlei lekkers is dat toch wel bijzonder. Als er dan een week eerder in de landelijke vakpers al aandacht aan een overwinning van jou werd geschonken, is dat toch wel speciaal.

Dat allemaal overkwam de 16-jarige Corjan Tiggelman bij het winnen van de jaarlijkse Kroontjesvlucht. Ditmaal was de losplaats Duffel, vlak onder Antwerpen. Corjan had maar liefst 47 duiven ingekorfd, zowel doffers als duivinnen en ook een paar jonge duiven. Zaterdagmorgen was het prachtig weer in België dus om kwart over acht konden de manden al open getrokken worden. De duiven stoven met een vaartje van 85 kilometer per uur op huis aan. Blijkbaar hadden de duivinnen erg veel haast om weer op hun eitjes te gaan zitten, want de eerste twee duiven die aankwamen waren duivinnen. Ze wonnen zowel de eerste als de tweede prijs in deze wedstrijd.

Tijdens de feestelijke uitreiking bij [email protected] in Oude-Tonge werd uiteraard vol trots de winnende duif aan Arius Kroon getoond. Ook werd nog even gememoreerd dat dit al de tweede keer was dat Corjan de Kroontjesvlucht wint. Beide keren was het een klinkende overwinning.

Dit seizoen is er nog éénmaal een Grote Prijs te winnen.

LEES OOK: Verdiende eerste zegen voor HCGO Heren 1

Reacties