Vliegende start nieuw seizoen SRGO

Foto: PR Stichting SRGO

Tijdens de zomervakantie met (meestal) prachtig weer is het een rustige periode voor SRGO. Een mooie periode om onderhoud te plegen aan de zeven accommodaties.

Afgelopen september stond het voltallige team alweer klaar voor een nieuw, afwisselend seizoen en ze zijn gelijk goed van start gegaan.

Accommodaties in topconditie
Jaarlijks ontvangt stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee ruim een half miljoen bezoekers. Om de zeven zeer verschillende accommodaties in goede conditie te houden voor deze bezoekers is regelmatig onderhoud van groot belang. De zomervakantie grijpt de stichting dan ook aan om groot onderhoud te plegen. Zo is Oostdam voorzien van een grote upgrade: een nieuwe vloer, de grote zaal is voorzien van een verbeterde indeling en binnenkort arriveert het nieuwe meubilair. Ook in Ouddorp in Dorpstienden heeft het team niet stilgezeten. Het Kraaienest is voorzien van een nieuw kleurtje voor een frisse uitstraling. In de zwembaden is ook hard gewerkt. Hier waren vele kleine klusjes aan de beurt: deuren en posten opnieuw schilderen en grote schoonmaakacties. In het Zuiderdiep zijn daarnaast ook een aantal toiletcabines vernieuwd. In ’t Haegse huus in Stellendam was de buitenruimte aan de beurt. De ‘achtertuin’ is grondig onder handen genomen en ziet er weer netjes uit.

September: goed van start
Na het klussen was het in september weer tijd om de deuren te openen voor bezoekers. In het Zuiderdiep genoten ze nog even van prachtig weer in het buitenbad, terwijl op de overige vestigingen een gedeelte van het reguliere rooster alweer van start ging. In alle zwembaden zijn de zwem ABC cursussen weer begonnen. Met de officiële erkenning van het Nationaal Platform Zwembaden op zak, ging het personeel weer enthousiast aan de slag. Na het buitenseizoen ging op 6 september ook de cursus reactiveringszwemmen van start. De eerste lessen zijn met veel positieve reacties beloond.

LEES OOK: Kom dansen bij de New Western Dancers!

In Dorpstienden vond op de eerste dag van september een groot en geslaagd privéfeest plaats. Een prachtig bruidspaar vierde hun trouwdag in het Prieel in de Staver en ook de regelmatig terugkerende cursus voor scootmobielen vond weer plaats.

De herfst doet zijn intrede
Inmiddels is de herfst gearriveerd, ook op Goeree-Overflakkee. Dat betekent dat alle accommodaties zich opmaken voor de winterprogrammering. In de Staver wordt de laatste hand gelegd aan de decemberagenda en een hoop vestigingen verplaatsen zich naar binnen, zoals het duiken en de tennis.

Houd de website www.sr-go.nl in de gaten voor alle actuele zaken rondom de agenda!

Reacties