Kom dansen bij New Western Dancers

Foto: Sam Fish

Zoek je nog een leuke hobby en heb je altijd al willen weten of line-dancing iets voor jou is? Dit is je kans! Op zaterdag 17 november is er een dansavond in de Melishof te Melissant. Gratis toegankelijk voor iedereen!

Door Sam Fish

“We hebben ontzettend leuke groep dansers,” vertelt Tamara Hobbel, één van de dansleraressen. “We hebben eigenlijk een beginnersgroep en één voor gevorderden, maar we merken dat het vaak in elkaar overloopt. De beginners blijven hangen, de gevorderden komen iets eerder. Daaraan merk je dat iedereen het hartstikke gezellig vindt om mee te dansen.”

Tamara danst inmiddels al twintig jaar. “Mijn moeder deed dat altijd en ik mocht kiezen tussen ballet of line-dance. Ik heb toen voor line-dance gekozen en ben nooit meer gestopt,” vertelt ze. “Ongeveer acht jaar geleden heb ik ook mijn man Peter meegenomen naar en les en inmiddels runnen we de vereniging.” Die vereniging bestaat ook al ruim acht jaar, maar is sinds twee weken pas te vinden in het verenigingsgebouw in Melissant. “We hopen dat we meer mensen kunnen enthousiasmeren voor line-dance. We hebben een leuke club, maar hoe meer mensen hoe meer vreugd. En met meer leden weten we ook zeker dat we nog wat langer door kunnen.”

Nieuwe leden
Om nieuwe leden een warm welkom te geven doet het stel een mooi aanbod. “De eerste les is sowieso gratis, want je moet er wel eerst achter komen of je het überhaupt leuk vindt om te doen en daarna is de eerste maand na inschrijving voor de helft van de prijs,” vertelt Peter. “Eén avond is niet altijd genoeg om een echte indruk te krijgen van de mensen of van het dansen zelf en als de eerste maand voor de helft van de prijs is, dan is het geen rib uit je lijf om het eens te proberen.”

LEES OOK: Ook zevende editie Kika-bingo groot succes!

Line-dance
De term ‘line-dancing’ brengt nog wel eens het beeld met zich mee van mensen in cowboylaarzen met kleurrijke overhemden, broeken met franjes en een cowboyhoed die op een rijtje stijfjes staan te dansen. “Dat is hier totaal niet aan de orde,” zegt Tamara snel. “Ja, je danst in een rijtje, maar we staan vaak kris kras door elkaar. We dansen ook gewoon in normale kleding op normale schoenen, gewoon wat je zelf lekker vindt. Als je het prettig vindt om te dansen op cowboylaarzen dan houdt niemand je tegen, maar de meesten bij ons komen gewoon op sneakers. Lekker comfortabel.” Daarnaast wordt er ook niet alleen gedanst op countrymuziek. “Er zitten wel echte countrynummers tussen, maar we hebben ook dansjes op gewone moderne pop-muziek.”

Dansavond
De instuifavond van 17 november is niet de enige avond die de vereniging organiseert. “We hebben ongeveer drie keer per jaar een speciale dansavond en er worden op verschillende plekken in het land, het hele jaar door, ook dansevenementen georganiseerd, dus er is genoeg te doen,” vertelt Peter.

De avond van 17 november begint om 20.00 uur in de Melishof, de deuren openen een half uurtje eerder. “We hebben een goodiebag voor de eerste honderd mensen die binnenkomen en onder de nieuwe aanmeldingen verloten we een maand gratis dansen,” laat Tamara weten. “Maar ook voor de anderen hebben we een prachtige aanbieding die avond.”

Reacties