Richard wint Grote Prijs Bakkerij Koese

Foto: PR Postduivenvereniging

‘Een goeie is een droom’ is een gezegde dat gebruikt wordt in de duivensport. Zo kun je ’s nachts wakker liggen van allerlei sores maar je kunt ook dromen van successen die je behaalt met een kampioensduif. Ze behaalt dan de ene na de andere topklassering voor de baas.

Dromen lukt de meesten wel maar werkelijkheid wordt het uiteraard maar bij enkele. Het is momenteel zeker van toepassing op een duif van Richard van den Bos. Ze wordt nu nog benoemd met haar ringnummer – de 115, maar Richard kennende krijgt ze binnenkort vast en zeker een mooiere, toepasselijke naam.

Ze voert momenteel ook het tussenklassement aan voor de best presterende duif over alle vluchten. Châteauroux – op een afstand van bijna 600 kilometer – was haar volgende opgave. Onder zomerse omstandigheden werd al vroeg in de ochtend begonnen aan de thuisreis. Andermaal bleek maar weer eens dat goed voorbereide duiven geen enkel probleem hebben met deze omstandigheden; met een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur ging het tegen het noordelijke windje in en onder een strak blauwe hemel naar huis toe. Richard had een mooie ploeg duiven ingezet om deze klus te klaren. Om tien over drie zag hij zijn favorietje landen op het hok in Stad a/h Haringvliet.

LEES OOK: Flakkeeënaar Bas van der Veer opnieuw Belgisch Kampioen

Niemand had een snellere duif dus won ze weer een Grote Prijs, net als vier weken geleden. Het was dan ook een eer voor Gert Koese om Richard ditmaal te feliciteren met het winnen van de Grote Prijs Bakkerij Koese.

Reacties