Gezellige vierde sportdag bij kinderopvang Het Kinderpaleis

Foto: Sam Fish

Zo’n honderd kinderen kwamen donderdagochtend 23 augustus bijeen voor alweer de vierde sportdag van kinderopvang Het Kinderpaleis. De sportdag vond plaats op het terrein van M.S.V. & A.V. Flakkee in Middelharnis.

Door Sam Fish

De kinderen werden feestelijk ontvangen in de kantine waar ze een naambordje kregen met een bepaalde kleur. Die kleur correspondeerde met de groep waar ze bij hoorde en dus ook een begeleider. Van elke groep mogen er drie kinderen bij één sport. “De kinderen kunnen kiezen uit honkbal, rugby, voetbal, streetdance, low rope cirquit, boogschieten, paardrijden, hockey, atletiek en karate,” vertelt begeleidster Martina Both. “De kinderen vinden het geweldig om nieuwe dingen uit te proberen en op deze manier weet je ook meteen of je het echt leuk vindt. Sommige sporten lijken leuk, maar blijken uiteindelijk niet bij je te passen.” De kinderen mogen elke sport maar één keer doen, op die manier weet je zeker dat je altijd bij je favoriete sport terecht komt.

Verspreid over de dag zijn er vier rondes waarin de kinderen zich mogen aansluiten bij een sport. Veertig minuten lang mogen ze dan alles vragen, dingen uitproberen en krijgen ze echt het gevoel dat ze bij de vereniging horen. En met zo’n groot aanbod is er voor iedereen wel wat leuks te doen.

Tussen de middag worden de kinderen verwend met een lekkere lunch in de kantine van de sportvereniging. Ze krijgen dan een pakje drinken, een krentenbol en als kers op de taart ook nog een broodje knakworst.

Het is de vierde keer dat de sportdag is georganiseerd. Vorig jaar werd het door het slechte weer verplaatst naar de Staver. Gelukkig was dat dit jaar niet nodig.

LEES OOK: Flakkeeënaar opnieuw Belgisch kampioen

Reacties