Drukke tweede editie obstakelrun

Foto: Sam Fish

Bijna tweehonderd kinderen kwamen woensdagmiddag 18 juli bijeen op het strandje van Middelharnis voor de tweede editie van de obstakelrun. Een activiteit speciaal voor de minderbedeelde kinderen en met een opbrengst voor kika. Dat kan alleen maar goed gaan.

Door Sam Fish

“We zijn dit gestart speciaal voor de kinderen van de voedselbank, maar natuurlijk is iedereen welkom,” zegt Kees Witte, ambassadeur van Kika Goeree-Overflakkee en organisator van het evenement. “Het gaat erom dat de kinderen een leuke middag hebben en ik geloof dat dat wel is gelukt.” En dat klopt. Het zonnetje schijnt en overal waar je kijkt zie je lachende gezichten.

Er wordt geklommen, gekropen, gezwommen, noem het maar op. Het parcours bestaat uit klimrekken, springkussens, een modderbad en autobanden waar doorheen gerend moet worden. Er wordt ook heel slim gebruik gemaakt van de nieuw aangelegde natuurspeeltuin. “Dit kan nog veel groter,” zegt William de Leeuw van cafetaria ’t Hoad. “Als je ziet hoe veel kinderen hieraan mee doen en hoe veel ruimte we hier hebben op het strand. Het parcours is nu ongeveer een kilometer lang, maar we gaan gewoon wat verzinnen om het volgend jaar nog groter, leuker, spannender en beter te maken.”

Het startsein voor de hindernisbaan wordt gegeven door niemand minder dan wethouder Berend Jan Bruggeman: “Wat een geweldig initiatief is dit en wat leuk dat jullie hier zo massaal op afgekomen zijn. Ik zal jullie niet langer ophouden, we gaan het lint doorknippen. Veel plezier allemaal!”

LEES OOK: Holle Bolle Dag in het oude centrum van Sommelsdijk

Uiteindelijk is het een middag vol obstakels, gezelligheid en mooi weer, maar het levert natuurlijk ook wat op voor het goede doel. De obstakelrun heeft dan ook het prachtige bedrag van 1300 euro. “We hebben van een aantal partijen nog een geweldige donatie mogen ontvangen, dus we zijn ontzettend blij,” zegt Kees trots.

“Ik wil graag alle sponsoren bedanken, zonder hen hadden we dit niet kunnen doen,” zegt Kees. “Dus bij deze; Outdoor Westvoorne, LM Kieviet Klusbedrijf, All Construction For You, KCM, Geluk Infra, BeCare, Duikgroep84, Cafetaria ’t Hoad, Flakkeecenter, kunstgrasgigant, de gemeente Goeree-Overflakkee en natuurlijk alle kinderen die vandaag hebben meegedaan, bedankt namens Kika en alle kinderen voor wie we dit doen.”

Meer foto’s van de obstakelrun zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Reacties