Holle Bolle Dag in Sommelsdijk

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Vrijdag 17 augustus bruist het in de historische kern van Sommelsdijk tijdens de Holle Bolle middag- en avondmarkt. Deze markt, met een historisch tintje, begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseert Stichting Hart van Goeree-Overflakkee wederom braderie in de historische kern van Sommelsdijk. Als link tussen historie en het hedendaagse is de samenwerking gezocht met de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB), Sociëteit Rethorica en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Wethouder Bruggeman start het grootste evenement van Sommelsdijk door het ophangen van de Sommelsdijkse vlag naast de ingang van het Streekmuseum. Ook zal de tweekleur op de toren van Sommelsdijk en in andere delen van het dorp wapperen.

De vele kramen staan rondom de Sommelsdijkse Haven, in de Voorstraat, Sint Joris Doelstraat en op het Marktveld. Ook zijn er op de haven tal van kinderactiviteiten zoals een bungee jump.

Het Streekmuseum in de Kerkstraat heeft haar openingstijden aan de markt aangepast en verkoopt deze dag ook de inmiddels bekende Flakkeese onderzettertjes. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een kopje koffie of advocaatje. Voor deze gelegenheid is speciaal een terras ingericht in de Kerkstraat.

LEES OOK: Komt het zien! Het circus komt naar Sommelsdijk!

SMB zal haar gebouw De Doele in de Sint Joris Doelstraat openstellen met daarbinnen een presentatie van oude beelden van Sommelsdijk. Buiten het gebouw zal in samenwerking met brouwerij Solaes een biertap ingericht worden, terwijl leden van de Sociëteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers door middel van sketches en/of liederen uiting zullen geven. En daar ligt dan de link met het Flakkeese biermerk Solaes, want die uitingen, zo is beschreven in de oude statuten van Rethorica, zullen dienen ter verdrijving van de melancholie en ter vermeerdering van solaes ende vreucht.

Bezoek tijdens de Holle Bolle Dag ook de van oorsprong gotische kerk uit de 15e eeuw en bekijk het prachtige roze Meere-orgel uit 1821. Op het Marktveld staan historische auto’s, tractoren en motoren en in de Remonstrantse kerk worden antieke voorwerpen verkocht. Vergeet ook vooral niet de historische molen van Sommelsdijk te bezoeken. Deze molen is de oudste van Goeree-Overflakkee en dateert uit 1705.

Kortom, een veelzijdige middag- en avondmarkt voor jong en oud !

Reacties