Flakkee wint Triathlon Terheijden

Foto: Martin van der Haven

De 36ste editie van de Triathlon van Terheijden is een Flakkees succes geworden. Van de 122 deelnemers aan de sprintvariant deden vier Flakkeese sporters mee waarvan er twee met de eerste prijs vandoor gingen.

In de categorie dames 40+ won Janita van der Have in een tijd van 1:16:29 en in de categorie heren 70+ won Piet Pal in 1:29:07.

Het was weer een prachtige dag voor een triathlon. De 4 Flakkeese sportsers waren volledig hersteld van de Triathlon in Herkingen 2 weken gelden en klaar voor de nieuwe uitdaging. Eerst 500 meter zwemmen in het water van de Mark, vervolgens 20 km fietsen parallel aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en afslag Terheijden en tot slot 5 km hardlopen door de polders van het dorp. Het water was lekker warm, de wind waaide niet te hard en de temperatuur was voor het lopen net te hoog maar met 4 waterposten kon er goed gekoeld worden.

LEES OOK: Jubileumeditie Portdagen start met Havendag Junior

In het overall klassement pakte Janita van der Have de 22ste plaats (3de bij de dames), Benjamin Kriek was 40ste (1:19:42), Martin van der Have 47ste (1:20:26) en Piet Bal 78ste. Een mooi sportief succes van een klein eiland.

Reacties