Heinenoordtunnel ook in december weer dicht

Foto: Google Streetview

Het mag dan de laatste maand van het jaar zijn, maar ook in december gaat de Heinenoordtunnel nog een aantal keer dicht.

Tijdens deze afsluiting gaat Rijkswaterstaat verder met de renovatie. En ook voor 2024 staan er werkzaamheden op de planning. De afsluiting in december begint al meteen op de eerste dag van de maand. Op vrijdag 1 december om 22.00 uur sluit de tunnelbuis richting Bergen op Zoom. Op maandag 4 december om 05.00 uur gaat deze weer open. En in de nacht van woensdag 6 december op donderdag 7 december is diezelfde tunnelbuis afgesloten tussen 00.00 en 05.00 uur.

Maar ook de andere kant op gaat de tunnel twee keer dicht. In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december is de tunnel dicht van 22.00 tot 05.00 uur. En van vrijdag 15 december 22.00 uur tot maandag 18 december 05.00 uur kun je ook niet richting Rotterdam via de Heinenoordtunnel.

Omleidingen

Rijkswaterstaat heeft omleidingen aangesteld. Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (Via de Kiltunnel).

Moet je naar Rotterdam? Dan wordt je omgeleid via de A17, A16 en de A15. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), de A16 en A15.

Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluitingen in het weekend rijden de bussen van Connexxion en Arriva volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de tunnel en de andere kant door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in het weekend goed te gebruiken.

Tijdens de afsluitingen is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis. De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden.

Werkzaamheden

De laatste nieuwe lichtroosters boven de ingang van de buis richting Bergen op Zoom hangen op hun plek. Aanpassing van de snelheid is daarom niet meer nodig. Dit betekent dat de maximumsnelheid voor deze rijrichting weer 100 km/uur is. De andere kant op hangen de roosters nog niet, dus hier blijft de maximumsnelheid 90 km/uur.

Tijdens de afsluitingen in december gaat Rijkswaterstaat verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Denk aan camera’s, luidsprekers en zichtmeters. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor het ophangen van de ventilatoren en lichtroosters in de buis richting Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen