Brandweer herdenkt omgekomen collega’s

Foto: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Op zaterdag 17 juni was de regionale brandweerherdenking op kazerne Olympia in Sommelsdijk.

Bij de herdenking wordt stilgestaan bij de collega’s die zijn omgekomen tijdens het uitvoeren van hun werk. Dat het brandweerberoep niet zonder risico is bleek ook dit weekend. Toen zijn twee Duitse brandweervrijwilligers omgekomen bij een brand in Sankt Augustin.

Wethouder Berend Jan Bruggeman was namens de gemeente Goeree-Overflakkee bij de gelegenheid aanwezig. Hij sprak over de snel veranderende wereld en het vele nieuws wat er dagdagelijks voorbijkomt. “Juist in deze drukte en hectiek van deze wereld is het goed te blijven herdenken, stil te staan en niet te vergeten.” Namens de brandweer was Roel Wolters, beleidsmedewerker bedrijfsvoering, aanwezig. Hij vertelde de aanwezigen dat ze er samen en als Veiligheidsregio alles aan doen om zo veilig mogelijk te werken. “Maar het is goed om te beseffen dat wat soms heel ver weg lijkt, ook ons direct kan treffen. We kennen allemaal de voorbeelden waarbij het maar net goed afloopt.” Roel gaf aan dat zo’n herdenking en een nationaal monument ook voor familieleden, vrienden en collega’s belangrijk is.

Ereteken

Dank gaat uit naar blusgroep Herkingen voor het ereteken. Daarnaast bedanken ze ook clustercommandant Hans Vroegindeweij voor de organisatie van de herdenking.

Cookieinstellingen