Huiskamer van Achthuizen officieel geopend

Foto: Sam Fish

Een terrasje op het gras, ijsjes van Van Helden en muziek van het draaiorgel. Het was niet te missen dat er op woensdag 21 juni een feestje was in Achthuizen.

Door Sam Fish

In de hele straat hing ook speciaal voor het moment de dorpsvlag aan de gevels. Het was namelijk dé opening van de huiskamer van Achthuizen. Een nieuwe toevoeging aan het dorp waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Koffiedrinken, een spelletje spelen, een boek lezen en om hulp vragen. Het is er allemaal mogelijk.

“Ik sta hier met enorm veel trots. Er is een grote groep dorpsgenoten die het beste voor hebben met elkaar. We wilden een plek voor jong en oud waar ze op pantoffelafstand naartoe konden gaan. Dit pand stond al lange tijd leeg en dus was het idee voor de D’8huiskamer geboren. Verbinding kan hier vormgegeven worden, zowel digitaal als fysiek,” laat dorpsraadvoorzitter Aad de Kool weten tijdens de opening. Het was aan hem om samen met mevrouw Van de Klundert het lintje door te knippen. Zij was de allereerste beheerster van dit pand, jaren terug voordat het leeg kwam te staan. “Ik ben blij dat er weer iets mee gebeurt nu,” laat ze weten. “Ik vond het verschrikkelijk dat het leeg stond al die tijd. Hopelijk hebben mensen hier wat aan.”

De eerste echte opening van de huiskamer staat gepland voor donderdag 29 juni. Voor de huiskamer is de dorpsraad nog op zoek naar spelletjes, boeken en vrijwilligers. Heb je een specifieke activiteit die je daar wilt doen? Geef dat dan ook door aan de Dorpsraad.

Cookieinstellingen