Betere inbraakpreventie, maar nog niet op orde

Foto: PR Stichting Nationale Inbraak Preventie Weken

Een groot deel van de Nederlanders besteedt nog steeds te weinig aandacht aan goed deurbeslag.

Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie. Zij hebben dit onderzoek nu voor de zeventiende keer laten uitvoeren. Twee op de vijf ondervraagden heeft nog altijd deurbeslag zonder cilindertrekbeveiliging. Een kwart bleek zelfs nog deurbeslag met schroefjes aan de buitenzijde te hebben.

Wel op slot

Los van het deurbeslag is het belangrijk de deur op slot te draaien bij vertrek. Uit onderzoek blijkt dat mensen dit 73 procent van de tijd zelf doen. Toch gaan ze er vanuit dat hun partner dit maar 55 procent van de tijd doet. Bij de kinderen verwachten ze dit slechts een kwart van de tijd. Heel vaak trekken we de deur namelijk gewoon achter ons dicht.

Wat mensen echter niet realiseren, is dat criminelen dan zo binnen zijn. Met een plastic pasje kunnen ze de deur eenvoudig openen. Ze schuiven het kaartje tussen het kozijn en de deur, ter hoogte van het slot. Ze flipperen dan zo de deur open en kunnen naar binnen. In dat soort gevallen is een slim slot een uitkomst. Hierbij heb je namelijk geen sleutel nodig. De deur gaat automatisch op slot als je je huis verlaat. Met je smatphone of een pincode kun je de deur dan weer openen.

Over de stichting Nationale Inbraak Preventie

De stichting Nationale Inbraak Preventie is een publiek-private samenwerking. Zij hebben als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Zo dragen zij bij aan het substantieel verlagen van het aantal inbra­ken en inbraakpogingen. In 2012 werd bijna 92.000 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In 2021 was dit gedaald tot onder de 23.500. Kijk voor meer informatie over inbraakmethoden en inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen