Mevrouw Bets Lodder viert honderdste verjaardag

Foto: Sam Fish

Hiep, Hiep Hoera en dan keer honderd. Mevrouw Bets Lodder uit Ouddorp vierde op dinsdag 25 oktober namelijk haar honderdste verjaardag.

Door Sam Fish

Een eeuw oud. Dat is een lange tijd, maar Bets zelf vindt het allemaal niet zo bijzonder. “Ik ben gewoon jarig,” zegt ze. “Maar ik vind het wel erg gezellig dat de hele familie bij elkaar is. Dat gebeurt niet zo vaak.” Die familie bestaat uit drie kinderen, vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Bijna allemaal waren ze erbij voor haar prachtige verjaardag.

Om de bijzondere dag te vieren werd een tafel ingericht in de grote hal van de Vliedberg in Ouddorp. Sinds twee jaar woont ze daar. Tot die tijd woonde ze zelfstandig aan de Molenblok gewoond. 72 jaar lang woonde ze daar en dus tot 2 jaar geleden nog zelfstandig. Ze kreeg wel hulp in huis, maar minimaal. Een geheim om oud te worden heeft ze niet. Wel is ze altijd erg actief geweest. Ze deed graag handwerken en puzzelen. Ze ging ook vaak op bezoek bij mensen in de Vliedberg.

Van Melissant naar Ouddorp

Bets Lodder is geen echte Ouddorpse. Ze is geboren in Melissant en woonde jarenlang in Goedereede. In die tijd heeft ze ook haar man ontmoet, die kwam uit Ouddorp. Na het huwelijk zijn ze daar dan ook samen gaan wonen. Ze heeft er nooit aan gedacht om terug te gaan naar Melissant. Ouddorp was haar thuis geworden. “Het is hier goed wonen,” laat ze weten. “Er wordt goed voor me gezorgd.” Ze gaat af en toe voor de gezelligheid naar beneden, maar leeft verder met haar woongroep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen