Let op, nieuwe babbeltruc; controle van rookmelders

Foto: Sam Fish

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke bewoonde etage in je huis een rookmelder te hebben. En dat trekt nieuwe criminelen aan.

Zij gebruiken deze nieuwe regel namelijk om bij woningen binnen te komen. Met een zelfgemaakte identiteitskaart komen ze zogenaamd controleren op rookmelders. Als ze eenmaal binnen zijn gaan ze echter niet op de rookmelders af, maar op jouw waardevolle spullen en geld. Let daarom goed op als er mensen aan de deur staan. En let ook op ouderen bij jou in de buurt die hier misschien sneller intrappen dan jij. Druk hen op het hart om niet zomaar iedereen binnen te laten. Twijfel je? Doe de deur dicht en bel de organisatie waarvan die persoon zegt te zijn.

Woon je in een huurwoning? Dan wordt de installatie of controle misschien wel gedaan vanuit de woningbouwvereniging. Hiervoor kun je contact met hen direct opnemen.

Bel 112

Komt er toch iemand onaangekondigd aan de deur om de rookmelders te checken? Bel dan 112. Ook als je ze ergens anders aan ziet bellen, kun je dit doen. Veiligheid voor alles. Help elkaar ervoor te zorgen dat er geen slachtoffers vallen.

Wil je meer informatie over babbeltrucs? Kijk dan op de website van de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen