Flitspaal Goedereede bijna actiefste van het land

Foto: Google Maps, Streetview

Dat de flitspaal op de kruising bij Goedereede een goudmijn is, dat weten we allemaal. Maar de op één na actiefste van Nederland? Dat is wel heel heftig!

Door Sam Fish

De beruchte flitspaal heeft in 2021 maar liefst 32.582 boetes uitgedeeld aan mensen die te snel het stoplicht passeerden. De enige flitspaal in Nederland die vaker geflitst heeft staat in Gouda. Die flitste ruim 46.000 automobilisten.

In totaal werden er in 2021 bijna 6,7 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in Nederland. De meeste overtredingen werden gemaakt in de grote steden van ons land. Ruim 80.000 van die bekeuringen werden uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 kilometer te hard reden. Dat blijkt uit een analyse van Independer op basis van de data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Goeree-Overflakkee

In totaal werden er op Goeree-Overflakkee 62.824 snelheidsovertredingen geregistreerd. Dat zijn 4,49 procent meer registraties dan in 2020 het geval is. Toen werden er 2699 minder boetes uitgedeeld. De snelheidsovertreding viel overigens wel mee. Hier op het eiland werd er gemiddeld 7,8 kilometer te hard gereden.

In heel Zuid-Holland zijn in 2021 1.737.726 verkeersboetes uitgedeeld. In de provincie lag de gemiddelde snelheidsovertreding op 7,7 kilometer per uur te hard.

Bron: Independer

Bron: Overzicht verkeersboetes Independer  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen