Alarmsystemen en camera’s schrikken inbrekers af

Foto: Yale camera

De inbraken en pogingen daartoe dalen al jaren op rij. Maar als er bij je wordt ingebroken is de impact groot. Tijd voor extra beveiliging.

Eerdere onderzoeken geven aan dat veel mensen last hebben van een inbraak. Ze slapen slechter en het veilige gevoel in eigen huis blijkt veelal verdwenen. Na een inbraak worden sloten van een huis onder de loep genomen. Maar mensen kijken ook steeds vaker naar alarmsystemen en beveiligingscamera’s. Juist die elektronische beveiliging blijkt een extra gevoel van veiligheid te geven.

Want dat het aantal inbraken daalt, wil niet zeggen dat het niet meer gebeurt. Zodra het kan slaan inbrekers toe. En dat kan bij iedereen het geval zijn. Goede beveiliging is dus geen overbodige luxe.

Alarmsystemen

Als de dief zijn slag heeft geslagen, gaat het slachtoffer op zoek om het gevoel van veiligheid terug te krijgen. Deze slachtoffers bezitten bijna dubbel zo vaak een alarmsysteem als woningbezitters die dit (nog) niet hebben meegemaakt.

Stichting Nationale Inbraakpreventie hield in februari een onderzoek onder 587 huishoudens. Een derde van de respondenten beschikt over een beveiligingscamera. In het onderzoek werd verder gevraagd waarop gelet wordt bij het aanschaffen van een alarmsysteem. Naast het kostenplaatje was het doorsturen van meldingen naar telefoons erg belangrijk is.

Verder vindt men het van belang dat het systeem makkelijk zelf aan te leggen is. Daarnaast moet het ook draadloos functioneren. Een duidelijk kleiner aantal respondenten vindt het belangrijk dat het systeem aangesloten is op een alarmcentrale.

Beveiligingscamera’s

Ook beveiligingscamera’s blijken gewild na een inbraak(poging). Bij deze mensen worden de camera’s 50 procent vaker aangetroffen dan bij anderen. Voor de aanschaf hiervan hanteert men nagenoeg dezelfde eisen en wensen als hierboven. Een goede prijs, koppeling met mobieltjes en een makkelijk en draadloos apparaat.

Meer informatie over alarmsystemen en camera’s is te vinden op www.inbraakmislukt.nl.

Stichting Inbraakpreventie

De stichting Nationale Inbraak Preventie is een publiek-private samenwerking. Zij hebben als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Zo dragen zij bij aan het substantieel verlagen van het aantal inbra­ken en inbraakpogingen. Werd in 2012 bijna 92.000 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan, in 2021 was dit gedaald tot onder de 23.500.

Cookieinstellingen