Politie zoekt eigenaren van gestolen sieraden

Foto: Politie.nl

Twee weken geleden werd er in Middelharnis ingebroken. De politie heeft daarbij diezelfde dag nog vier verdachten aangehouden. Maar er zijn ook veel sieraden gevonden.

Een deel van die sieraden was van de inbraak waarover de melding ging. Maar er zitten ook sieraden bij de buit die nog niet gelinkt zijn aan een specifieke inbraak. En dus is de politie op zoek naar de eigenaren van deze sieraden.

26 januari

De inbraak vond paats op woensdag 26 januari. Nadat de politie wist waar ze de verdachten moesten zoeken, haalden die verdachten halsbrekende toeren uit met hun vluchtauto. De politie zette groots in om de inbrekers te pakken te krijgen. Zo werd er gewerkt met een politiehond, een helikoper en een boot van de zeehavenpolitie. Na een frontale botsing met een politieauto konden de voortvluchtigen aangehouden worden.

De politie kwam de verdachten op het spoor door een ANPR-hit. Agenten hebben de auto uiteindelijk gevonden en klemgereden. Onderweg is er door de inbrekers ook nog buit weggegooid. Agenten hebben dit gelukkig terug kunnen vinden. Een deel van die sieraden kwam dus uit één van de twee woningen in Middelharnis. Een ander deel was terug te leiden naar een babbeltruc in Zwartewaal. Het slachtoffer daar was enorm blij met de teruggevonden sieraden. Ook omdat er ringen bijzaten van hij overleden man.

Onbekende eigenaren 

Maar er is dus ook nog wat over uit die buit en de politie weet niet bij wie het hoort. Tijdens de babbeltruc bij de vrouw leidde één van de mannen de dame af. Op dat moment liepen twee andere verdachten stiekem snel de woning in. Mogelijk hebben zij op deze manier meer slachtoffers gemaakt. Onderaan dit bericht staan foto’s van de gevonden sieraden. Herken je iets? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier in op hun website.

Cookieinstellingen