Beroepscampus Noord heeft hoogste punt bereikt

Foto: Sam Fish

Op 27 november 2019 werd de eerste paal geslagen voor de Beroepscampus Zuid. Op 18 december 2020 werd de sleutel van dat pand overhandigd. Op 13 juli 2021 was het tijd om te beginnen aan de Beroepscampus Noord. En daarvan is nu het hoogste punt bereikt!

Door Sam Fish

Het tweede deel van de Beroepscampus is een ruwe kopie van gebouw Zuid, alleen een verdieping lager. En die bovenste verdieping ligt er nu dus op en daarmee is het hoogste punt van de bouw bereikt. Dat werd op vrijdag 4 februari gevierd met een patatkraam voor de werknemers en een bezoekje aan de nieuwe campus in aanbouw.

Zo pakte RGO-directeur Arie Cové direct aan het begin van de bijeenkomst de aandacht. Die gebruikte hij om iedereen te feliciteren met het snelle behalen van de mijlpaal. Ook bedankte hij alle werknemers voor alle inzet.

Beursvloer

De bijeenkomst werd gehouden op de plek waar de beursvloer aan het einde van het schooljaar gerealiseerd wordt. En daar kregen de aanwezigen goed nieuws te horen. In iets meer vier weken tijd is namelijk het hoogste punt bereikt en dat belooft veel goeds. Volgens de planning zou het pand op 22 juli opgeleverd moeten worden. En als het zo doorgaat wordt dat zeker wel gehaald.

“Op de begane grond komt de beursvloer, dat is waar we nu staan,” vertelt projectleider Adrian Dikmans. “Hier komen ook de afdelingen ondernemen en dier & bloem en hier komt het VAP-lokaal.” Dat is het Verwerking Agrarische Producten-lokaal, zo wordt later uitgelegd. Dat is een kooklokaal met een specifiek doel. Leerlingen leren daar over de verwerking van de producten. Dat is niet gericht om gerechten te maken voor mensen.

Op de verdieping komen CuraMare en de opleiding Zorg en Welzijn. En er komen lokalen en spreekkamers. De gebouwen van Noord en Zuid worden op twee punten met elkaar verbonden. Dat is bij het techlab en bij de keuken.

Ondernemers en leerlingen samen

Piet van den Doel is de nieuwe bestuurder namens de ondernemers binnen de stichting Beroepscampus. En hoewel hij pas twee weken in die functie is, heeft hij al aardig wat uren doorgebracht met de campus. “Ik ben de schakel tussen de ondernemers en de Beroepscampus. Dat is een enorm leuke uitdaging,” vertelt hij. “Dit is waar de ondernemers zich volgend schooljaar kunnen gaan presenteren. Waar ze hun potentiële toekomstige werknemers kunnen ontmoeten.”

En volgens Van den Doel zijn er aardig wat ondernemers bereid om hier een kantoor te huren. “Elke ondernemer wil toch zijn bedrijf laten zien. Ze kunnen hier bijvoorbeeld vergaderen, cursussen organiseren en teambuilingsopdrachten uitvoeren. Maar een kledingwinkel kan bijvoorbeeld ook een modeshow doen. En een scheepsbouwer als Padmos kan hier een motor neerzetten en leerlingen enthousiast maken. De rest van het schip kunnen ze dan bij het bedrijf gaan bekijken.”

Spannend proces

Wethouder Peter Feller was als wethouder van onderwijs ook aanwezig bij de viering op het terrein. “De eerste bouwfase is een spannend proces,” vertelt hij. “Je moet je voorstellen dat zo’n groot project als dit, het grootste project is wat de gemeente tot nu toe heeft gedraaid. Het bouwen van een school en alles wat daarmee samenhangt. We zijn ontzettend tevreden met hoe het gaat, als we het puur hebben over de bouw.”

Maar ook zijn hart als wethouder van onderwijs slaat harder door dit project. “Als je kijkt naar wat hier allemaal gebeurt, dat is prachtig om te zien. Wat in Beroepscampus Zuid op dit moment ontstaat en wat hier gaat gebeuren als dit allemaal klaar is straks, dat is heel bijzonder. Het samenvoegen van onderwijs en ondernemers creëert geweldige kansen voor de jongeren. Voor de toekomst van Goeree-Overflakkee, voor ons allemaal, voor onze kinderen en voor de mensen die hier werken, is dat hartstikke mooi. En als je ziet dat dat allemaal in een razend tempo gaat verrijzen, dat maakt iedereen trots.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen