Man van 29 overleden na verkeersongeluk Dirksland

Foto: Erik Riensema

Een 29-jarige man is donderdagnacht 6 januari om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeluk. Dit vond plaats op het Korteweegje in Dirksland.

In de auto van het slachtoffer zat een zogenaamd Ecall-systeem. Dat is een veiligheidssysteem dat sommige auto’s hebben. Dat systeem kan automatisch een melding sturen naar een meldkamer als er iets gebeurt met de auto. Daardoor kwam er rond half twee ’s nachts een melding binnen bij de meldkamer.

Agenten werden naar de locatie van de melding gestuurd. Zij troffen daar de auto in het water aan. De brandweer moest de man uit de auto bevrijden. Het opgeroepen medisch team heeft de man nog gereanimeerd, maar het mocht niet baten. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Sporenonderzoek 

Ter plaatse is meteen sporenonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat de man vermoedelijk de macht over het stuur is verloren. Hij zou vervolgens tegen een boom gereden zijn en daarna in de sloot terecht zijn gekomen. Als er mensen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren, dan kunnen zij contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844.

We wensen de nabestaanden van het slachtoffer enorm veel sterkte met dit verlies.

Cookieinstellingen