Dit is de Bestseller Top 60 van week 1 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 1 in 2022.

Een nieuw jaar en meteen ook een nieuwe nummer 1. Hoewel het nog steeds dezelfde boeken zijn in de top drie, is de volgorde veranderd. Het boek ‘Amalia’ van Claudia de Breij is zowaar twee plekken gezakt. Dat staat nu op de derde plek van de top 3. Op nummer 2 staat Lale Gül met ‘Ik ga leven’. En het immens populaire boek van Charles Mackesy staat weer eens aan de top.

Het boek ‘Droom Groot’ van Eva Jinek is deze week een enorme stijger. Vorige week was haar boek nog te vinden op de 44ste plek. Vandaag staat ze op vierde! En ook het boek ‘Master your mindset’ heeft een flinke klim gemaakt van 18 naar 7. De top 10 wordt deze week afgesloten door een nieuwe binnenkomer. Dat is het boek ‘De filosoof, de hond en de bruiloft’ van Barbara Stok.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  2. (3) Lale Güle – Ik ga leven
  3. (1) Claudia de Breij – Amalia
  4. (44) Eva Jinek – Droom Groot
  5. (4) Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps – Chansons!
  6. (5) James Norbury – Grote Panda & Kleine Draak
  7. (18) Michael Pilarczyk – Master your mindset
  8. (8) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  9. (10) Erwin Jaeggi en Ronald Vording – Formule Max
  10. (-) Barbara Stok – De filosoof, de hond en de bruiloft

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen