8 Wapens en 233 stuks munitie ingeleverd bij de politie

Foto: Politie.nl

De afgelopen week kon je op het politiebureau in Sommelsdijk zonder consequenties wapens inleveren. En dat is gedaan.

Door Sam Fish

Speciaal voor de actie zijn de openingstijden van het politiebureau verruimd. Van 11 tot en met 17 oktober kon je er zelfs ’s avonds en in het weekend terecht. Bij het inleveren werd niet gekeken naar wie iets inleverde, wel werd er gekeken naar wat er binnenkwam. De actie was vooral bedoeld voor steekwapens, maar in principe waren ook vuurwapens en nepwapens welkom.

Inleveractie

Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond konden er op 16 locaties wapens ingeleverd worden. In totaal leverde dat 442 wapens op waarvan 255 messen en 37 vuurwapens. De meeste wapens kwamen binnen bij Bureau IJsselland, namelijk 64 wapens. Bij Bureau Zeehaven werd slechts één wapen afgeleverd tijdens de actieweek.

Zoals gezegd kon je ook terecht bij het politiebureau in Sommelsdijk. Hier zijn tijdens de actieweek 8 wapens en 233 stuks munitie ingeleverd. Om wat voor wapens het hier precies ging is niet bekend. Maar het is een mooie vangst voor de politie. Hoe minder wapens op straat, hoe minder geweld. Want als je een wapen op zak hebt, om welke reden dan ook, ben je sneller geneigd het te gebruiken.