Reddingsbrigade helpt kitesurfers in nood!

Foto: Lifeguard Stijn

Zaterdag was het een examendagje voor de lifeguards van de Ouddorpse Reddingsbrigade. Maar dat betekent niet dat ze mensen aan hun lot overlaten.

Direct na de examens sprongen er namelijk meteen een paar lifeguards weer in de auto om de waterscooter het water op te krijgen. Er was namelijk een melding binnen gekomen. Ter hoogte van strandtent Bula was een kitesurfer in de problemen gekomen. Deze stond op zandbank de Ooster en kon niet meer zelfstandig terugkomen naar de kant.

Assistentie  

En terwijl de waterscooter bezig was met de ene kitesurfer, moest de strandjeep naar een andere. De vrijwilligers van de reddingsbrigade werden namelijk ter assistentie gevraagd bij een incident. Het ging hierbij om een kitesurfer met mogelijk nek- en wervelletsel. “We hebben hierbij samengewerkt met de Ambulancedienst en de brandweer van Ouddorp,” schrijven ze op Facebook. “Door de drukte hebben we de hele dag een team standby gehad tussen strandopgang 8 en 9 met een waterscooter en een buggy. Zo zie je maar dat het werk van een lifeguard altijd doorgaat!”