Reddingsbrigade werkt nauw samen met ambulance

Foto: Ouddorpse Reddingsbrigade

Dat de Ouddorpse Reddingsbrigade belangrijk is, weten we allemaal. Maar misschien nog wel belangrijker is hun samenwerking met de ambulancedienst.

In een paar dagen tijd hebben de vrijwillige lifeguards meerdere mensen overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zo werd er op zaterdag een onwelwording gemeld bij Strandclub Zee. Deze melding kwam binnen via de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het team van de Reddingsbrigade kon zo al snel eerste hulp verlenen terwijl de ambulance nog onderweg was. Eenmaal ter plaatse hebben zij het stokje overgenomen en de persoon meegenomen in de ambulance.

Letsel 

Maar dat was nog niet alles. Op dinsdag kwam er net na de dienst een melding binnen van een kiter met letsel op de Brouwersdam. De Reddingsbrigade is daarop met hun 4×4 voertuig ter plaatse gegaan. Ook hier hebben ze eerste hulp kunnen verlenen totdat de ambulance ter plaatse was. Uiteindelijk is ook de kiter overgedragen aan de ambulancedienst.

Later op diezelfde avond kwam er ook nog een melding binnen van een meisje dat gevallen was op het strand. De vrijwilligers zijn op de melding afgegaan en hebben zo het meisje overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Bereikbaar 

Ben je op het strand in Ouddorp en is er iets aan de hand? De Reddingsbrigade wordt aangestuurd door de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dat gaat gewoon via 112. Maar ze zijn ook direct te bellen op 0187-68 18 49. Tussen 11.00 uur en 18.00 uur zijn ze via dat nummer te bereiken voor meldingen vanaf het strand.

Maar onthoud: Bij spoed moet je altijd 112 bellen!