Piets weerbericht: wisselvallige dagen in aantocht

Foto: Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Geen goed nieuws op weergebied. In ieder geval voor de mensen die wel van lekker zomers weer houden. Het wordt namelijk nogal wisselvallig de komende dagen.

Door Piet Paulusma

Als je naar buiten kijkt zie je het al. Is het vanmorgen goed bewolkt met her en der regenbuien. Maar vanuit het noordoosten wint het droge weer terrein en ook de zon. Vanmiddag vallen er vooral in het oosten en zuidoosten nog een aantal buien of buitjes. De zon komt er in de meeste gebieden wel door. Vanmiddag hangt de meeste bewolking in het zuiden en westen. De temperatuur blijft overdag hangen rond de 19 à 20 graden.

De wind komt uit verschillende richtingen, meest uit noord tot noordwest, en is matig tot vrij krachtig. Er kunnen windvlagen voorbij komen in kracht 6. Vanavond nog een paar buitjes in het zuidoosten en de kustgebieden. Vannacht vallen er vooral buien en buitjes in het noorden. In de kustgebieden waait een krachtige wind uit west tot noordwest. In het Waddengebied kunnen er windstoten voorkomen in kracht 7.

De rest van de week

Vrijdag hangt er wederom veel bewolking en ook deze dag kan dat wat regen opleveren. Lang niet overal komt de zon erdoor. Vooral het zuidwesten blijft vandaag droog. Er waait een matige tot krachtige wind uit noord tot noordwest. Aan de kust en in het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen in kracht 7.

Voor zaterdag staat er nog een aantal buien of buitjes op het programma. Dit gaat wederom gepaard met veel bewolking. In de middag is er nog wel wat kans op de zon. Er staat een matige tot krachtige wind uit noord tot noordoosten met windstoten in kracht 6 of 7. Zondag kunnen we ook een bui verwachten, maar de zon laat zich ook nog even zien. Het wordt dan zo’n 19 of 20 graden.

Maandag blijft het nog niet droog, maar er is dan wel meer kans op zon. Het kwik blijft dan hangen rond de 20 of 21 graden.