Druk weekend voor de Ouddorpse Reddingsbrigade

Foto: Lifeguard Marijn

De vrijwilligers van de Ouddorpse Reddingsbrigade hebben een druk weekend achter de rug op de Brouwersdam. Er waren aardig wat watersporters in de problemen.

Het drukke weekend begon al op vrijdag 6 augustus. De lifeguards in de patrouillewagen zagen toen een zeehondenpup op het strand liggen. Deze is overgedragen aan de stichting Eerste Hulp bij Zeezoogdieren.

En op zaterdag 7 augustus kwamen er meerdere meldingen binnen van kitesurfers die in de problemen waren. Met de waterscooter zijn de sporters toen terug naar de kant gebracht. Ook heeft één van de vrijwilligers al zwemmend een foiluitrusting uit het water gehaald.

Zondag 8 augustus

De grootste drukte kwam op zondag 8 augustus. Die dag begon met verschillende meldingen van kitesurfers die niet zelfstandig de kant konden bereiken. Dit kwam doordat er een aflandige wind stond. Zij zijn met de waterscooter naar de kant gebracht. Ook rukten ze uit voor iemand met letsel aan de enkel, deze persoon is doorgestuurd naar de HAP.

Na het middaguur kwamen er nog meer watersporters in de problemen op het water. Toen is besloten een tweede waterscooter in te zetten op de Brouwersdam. En later op de dag kwam er zelfs een melding van een kitesurfer die was neergestort op het strand. De lifeguards hebben eerste hulp verleend en de persoon overgedragen aan de ambulancedienst.

In totaal heft het team zo’n 50 watersporters geholpen die problemen hadden. En er is meerdere keren eerste hulp verleend.

waterscooter reddingsbrigade watersporters