GGD opent tijdelijke coronatestlocatie in Ouddorp

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Het gaat de goede kant op met de coronacijfers. Er zijn steeds minder besmettingen en steeds meer mensen laten zich vaccineren. Toch wordt er in Ouddorp een tijdelijke teststraat geopend.

Door Sam Fish 

Nu er meer mogelijk is, blijft het belangrijk om je goed aan de maatregelen te houden. Dus houd afstand, was je handen en laat je testen bij klachten. Want er mag dan een hoop versoepeld zijn, corona is nog niet weg. De Deltavariant van het virus komt ook steeds meer voorbij in de regio Rotterdam-Rijnmond. En daar valt Goeree-Overflakkee ook onder.

Nieuwe testlocatie 

De Deltavariant, ook wel de Indiasche variant, is waarschijnlijk nog besmettelijker dan alle andere varianten. Dit betekent ook dat het coronavirus nóg makkelijker kan worden overgedragen. Daarom opent de GGD Rotterdam-Rijnmond drie extra testlocaties in de regio. Het is de bedoeling dat het voor de mensen in de regio zo makkelijk mogelijk wordt om zich te laten testen. Vanaf dinsdag 29 juni zijn er daarom drie nieuwe testlocaties te bezoeken. Dat zijn Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp.

De testlocatie in Ouddorp is te vinden aan de achterkant van het sportcomplex aan de Dorpstienden 4 in Ouddorp. De locatie is geopend van 10.00 tot 16.00 uur op werkdagen. Op zaterdag en zondag is de locatie gesloten. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden, je kunt gewoon binnenlopen.