VIDEO – Auto te water op de Brouwersdam

Foto: Ouddorpse Reddingsbrigade

Normaal gesproken komt de Ouddorpse Reddingsbrigade om mensen te helpen die in nood zijn. Surfers die de wind onderschat hebben, wandelaars op een zandbank of vermiste kinderen.

De melding van zondag 23 mei was echter van andere aard. Er was op de Brouwersdam namelijk een auto te water geraakt. De reddingsbrigade ging op de melding af zonder te weten of er nog personen in de auto zaten. Er was dus haast gebaat. Ook de brandweer en de ambulancedienst werden ingeschakeld.

Alleen de auto

De Reddingsbrigade zit dichtbij en was dus erg snel ter plaatse. Zij konden meteen vaststellen dat er geen mensen in de auto zaten. Ook waren er geen gewonden te bekennen. Een geluk bij een ongeluk. “In samenwerking met de brandweer hebben we de situatie veiliggesteld,” schrijven ze op Facebook. “Een berger heeft later op de dag het voertuig geborgen. Bij de berging hebben de lifeguards stand-by gestaan om alles veilig te laten verlopen.

We leven natuurlijk in het tijdperk van de smartphones waarmee alles, maar dan ook alles, wat er gebeurt gefilmd wordt. Dat is ook bij deze tewaterlating van de auto het geval. De video zelf kunnen we niet embedden en toevoegen onder het bericht, maar we kunnen wel doorlinken. Zo is de video op dumpert te vinden, maar ook op Facebook.

Dat was niet alles

Maar dit was niet de enige melding voor de reddingsbrigade deze zondag. Ze moesten maar liefst 26 keer in actie komen om surfers te helpen die in de problemen waren gekomen. Ook is er een surfer gewond geraakt, daarvoor moest een ambulance komen.