Aanrijding melden bij politie kan ook via app!

Foto: Afbeelding van Marcel Langthim via Pixabay

Schade melden na een aanrijding is vaak een hoop gedoe. Je moet de juiste formulieren vinden en dan ook nog een tekening maken die ergens op moet lijken. Dat hoeft nu niet meer.

Schade na een aanrijding is nu makkelijker én sneller af te handelen via de MobielSchadeMelden-app. Deze app vult veel gegevens automatisch, wat natuurlijk heel handig is. Maar daarnaast is het voortaan ook gedaan met het tekenen. Je kunt namelijk gewoon foto’s uploaden in de app.

Voor iedereen

De app is niet alleen bedoeld voor automobilisten. Ook weggebruikers met scooters en fietsen kunnen de app gebruik. En hij is zelfs geschikt voor voetgangers. De app kan door alle weggebruikers gebruikt worden als er materiële schade én letselschade is gemaakt. De politie nodigt dan ook iedereen uit om eens een proefmelding te maken met de app. Want hoe meer mensen de app gebruiken, hoe makkelijker alles wordt.

Doorrijden is strafbaar

Heb je een aanrijding gehad en rijd je door? Dan ben je strafbaar bezig. Als je betrokken bent geweest bij een aanrijding met een stilstaand voertuig, meld dit dan altijd bij de eigenaar. Kun je de eigenaar niet achterhalen? Meld het dan bij de politie.

De app is te downloaden voor Android en Apple.