Goereese flitspaal zorgt voor 29.182 boetes in 2020

Foto: Pixabay;

Het jaar 2020 is inmiddels goed en wel achter de rug. En dus komen er wat cijfers naar buiten over het afgelopen jaar. Zo ook over de Goereese flitspaal.

Door Sam Fish

Het eiland mag dat ooit het flitseiland zijn geweest, met bijna elke kilometer wel een nieuwe paal. Maar geen enkele flitspaal is ooit zo gevreesd geweest als de flitser bij de stoplichten van Goedereede. Alleen in de eerste maand van die flitsen werden er al honderden, misschien wel duizenden, boetes uitgedeeld aan mensen die te hard reden. Probeer op die kruising niet harder te gaan dan 50, want je hangt!

Boetes 

In totaal kregen bijna 3 miljoen bestuurders een boete op de mat van een vaste flitspaal. Om precies te zijn waren het er 2.969.365. Maar liefst 2.803.661 daarvan waren boetes voor een snelheidsovertreding, de rest ging om het rijden door rood licht. Dat meldt autowebsite TopGear die elk jaar met een mooi lijstje komt van de meest flitsende flitspalen van Nederland.

In dat rijtje staat de flitspaal van Goedereede op de vierde plaats van alle palen in Nederland. Bij dit kruispunt werden namelijk 29.182 flitsboetes uitgereikt aan bestuurders. In 2019 waren dat er overigens een stuk meer, namelijk 35.075. Die afname komt waarschijnlijk door de coronacrisis en het feit dat veel mensen thuis hebben gewerkt.

Heb je een boete gehad? Je bent dus niet alleen. Check hieronder de volledige top 10.

Bron: TopGear

flitsen GO TopGear