Jongens betrapt met vuurwerk bij ziekenhuis Dirksland

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

De politie op Goeree-Overflakkee hebben vannacht goed samengewerkt met de lokale beveiliging.

Door Sam Fish

Twee jongens staken vuurwerk af in de buurt van het ziekenhuis. De samenwerking tussen de twee partijen zorgde ervoor dat de jongens op heterdaad betrapt konden worden. En wat extra speurwerk leverde nog meer vuurwerk op.

“Dit vuurwerk is levensgevaarlijk. De hoeveelheid knallen die we hoorden en de vuurwerkmeldingen die wij krijgen, het is wachten tot het een keer mis gaat,” schrijft de politie op Facebook.

Oproep

“Hoewel wij begrijpen dat een vuurwerkverbod voor sommigen heel teleurstellend is, kan dit soort vuurwerk echt niet! Daarnaast werd er afgelopen jaar voor bijna 100.000 euro vernield aan gemeente eigendommen door vuurwerk,” gaan ze verder. Ze hebben het over straatkolken, bushokjes en verkeersborden. Maar denk ook aan het speeltoestel afgelopen week.

“We willen een dringende oproep doen aan de ouders. Controleer je kinderen extra en maak dit bespreekbaar. Ook wij moeten er niet aan denken dat er straks een paar jongeren op ons eiland een aantal ledematen moeten missen. Of erger…”

Chat met de politie

Wil je weten welk vuurwerk je dit jaar wel mag afsteken? Of ben je benieuwd welke straf er op het toch afsteken van vuurwerk staat dit jaar? Chat dan op woensdagavond 16 december van 19.00 tot 21.30 uur met de politie.