Praat op woensdagavond online met de politie

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

Er worden filmpjes of foto’s van jou worden verspreid via sociale media. Misschien zijn dat wel hele confronterende beelden. Wat doe je?

Door Sam Fish

Het kan de beste overkomen. Kijk naar de hele zaak met Patricia Paay, of recenter nog; het filmpje van Fred van Leer. Iedereen kan slachtoffer worden van dit soort praktijken. En je moet dus weten dat je er niet alleen voor staat. De politie kan je in dit geval helpen. Ze hoeven niet direct in actie te komen, dit begint heel laagdrempelig. Laagdrempelig voor beide partijen, wat erg fijn kan zijn. Op woensdagavond 11 november kun je namelijk chatten met de politie.

Vraag het de politie

Via de website www.vraaghetdepolitie.nl/chat is er een speciaal spreekuur over dit onderwerp. En iedereen is welkom. Zowel slachtoffers, als ouders, mentoren, vrienden van een slachtoffer. Blijf er niet mee rondlopen, want uiteindelijk kun je dat niet meer aan.

De chat is woensdagavond 11 november geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Dit is zonder beeld, puur tekst. Schroom dus niet en vraag om advies. De politie kan je helpen.

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Vrijdag 6 november 2020