Grote vuurwerkvangst voor politie Goeree-Overflakkee

Archieffoto van vuurwerkvondst
Foto: Politie Goeree-Overflakkee

De politie op Goeree-Overflakkee kreeg maandagavond een telefoontje van een alerte voorbijganger. De melding ging over een verdachte situatie rond een auto.

De auto stond op de carpoolplaats in Stellendam. De gealarmeerde agenten gingen meteen eens kijken wat er aan de hand was. Bij de controle van het voertuig troffen een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De twee inzittenden van de auto zijn hiervoor aangehouden. In een schuur in Ouddorp is nog een hele lading illegaal vuurwerk gevonden. Dit is in beslag genomen.

De melding

Het is half negen ’s avonds als een melder ziet dat er op de carpoolplaats in Stellendam spullen worden overgeladen. De melder vermoedt een drugsdeal en belt de politie. Als de agenten arriveren, wil de auto net wegrijden. De agenten geven de auto een stopteken en voeren een controle uit. In de kofferbak ligt 25 kilo zwaar illegaal vuurwerk. De twee inzittenden worden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Ouddorp en een 16-jarige man uit Goedereede.

Connectie andere melding

Toevallig lag er al een melding over handel in vuurwerk vanuit een schuurtje dat te linken was aan één van deze verdachten. Ook daar is meteen een controle gedaan. In de schuur werd nog eens 100 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Dit is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Gevaarlijk

De gevaren van illegaal vuurwerk zijn enorm. Niet alleen het afsteken ervan is levensgevaarlijk omdat het vaak teveel flitspoeder bevat en instabiel is. Maar ook de opslag van illegaal vuurwerk brengt enorme gevaren mee. Er is explosiegevaar voor de bewoners én omwonenden.

Weet jij dat er iemand in de buurt is met illegaal vuurwerk? Neem dan geen enkel risico en waarschuw de politie. Dit gaat om de veiligheid van iedereen in je omgeving.

vondst illegaal vuurwerk stellendam en ouddorp