Getuigen gezocht voor brand en diefstal Langeweg

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 september zijn er spullen gestolen van een bouwterrein aan de Langeweg in Sommelsdijk.

Door Sam Fish

Het gaat om het terrein waar de beroepscampus wordt gebouwd. De diefstal zou rond 2.00 uur ’s nachts plaats hebben gevonden. Dieven hebben koperen kabels en elektrisch gereedschap gestolen. De totale waarde van de gestolen spullen ligt rond de 30.000 euro.

Geen camera

De dief of dieven hebben zich goed voorbereid. Voordat ze toeslagen zijn de bewakingscamera’s gesaboteerd. De politie kan dus geen beeldmateriaal verzamelen. En dus hebben ze de oren en ogen van de wijk nodig voor deze zaak. Eventueel zelfs particuliere bewakingscamera’s uit de buurt.

Brand

Ook was er dinsdagavond 15 september rond 21.00 uur een brand op hetzelfde terrein. Dit was in het pand dat nog gebouwd wordt. De brandweer was snel ter plaatse had de brand ook rap onder controle. De schade bleef daardoor gelukkig beperkt.

Getuigen gezocht

Het lijkt erop dat het om twee losstaande incidenten gaat. Maar voor de betrokkenen heeft het hoe dan ook een grote impact. De politie is daarom op zoek naar getuigen voor beide incidenten.

Heb je iets gehoord of gezien? Of heb je misschien andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Misschien is er de laatste tijd iets opgevallen of heb je zelf bewakingscamera’s hangen. Neem dan contact op met de politie. Dat kan via dit tipformulier of door te bellen naar 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Dat kan ook, meld het dan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn te bereiken via 0800-7000.

Bron: Politie