Drie Plaetenaren aangehouden voor poging doodslag

Foto: Afbeelding van Robert Hell via Pixabay

Een bizarre zaak voor de politie. Zij hebben zondag 30 augustus drie mannen uit Ooltgensplaat aangehouden voor poging tot doodslag.

Door Sam Fish

Het gaat om drie mannen van 22, 28 en 32 jaar oud. Ze zouden vrijdagavond 28 augustus een man uit Oegstgeest hebben aangevallen met een bijl. Het gebeurde allemaal op de parkeerplaats aan de Steigerdijk. De man is met zware verwondingen opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Slachtoffer

De melding kwam vrijdagavond rond 20.30 uur binnen. Volgens getuigen zat er een zwaargewonde man in een geparkeerde auto aan de Steigerdijk. Agenten kwam ter plaatse en vonden daar het 41-jarige slachtoffer.

Tijdens de aanval had het slachtoffer zijn arm gebruikt als afweermiddel. Deze was op meerdere plekken doorboord door de bijl. In het ziekenhuis bleek ook dat zowel zijn ellepijp als spaakbeen gebroken waren.

Onderzoek

De politie is meteen een onderzoek gestart naar de verdachte. Zij werden zondag 30 augustus allemaal aangehouden. Woensdag 2 september worden ze voorgeleid aan de Officier van Justitie. Het onderzoek richt zich verder nog op de aanleiding van het incident.

Mocht jij iets gezien of gehoord hebben? Meld het dan bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie