Bedrijf bestolen door 5-koppige groep

Foto: Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Bij het bedrijf van Ina van Prooijen-Van der Valk is een medewerker beroofd van zijn portemonnee. Het gaat om een groep van vijf mensen van buitenlandse afkomst.

Door Sam Fish

Ina plaatste een bericht in de Facebookgroep ‘Je bint van Flakkee asje..’. Ze schrijft daar dat drie vrouwen samenwerkten om geld van een medewerker te stelen. Een van hen haalde het geld uit de jaszak van de medewerker. De jas lag in de kantine.

Werkwijze

Doordat er videobeelden op het terrein hangen, heeft Ina een goede beschrijving van de werkwijze van de groep.

“Het gaat volgens onze camerabeelden om Roma-zigeuners,” vertelt ze. “Ze werken in twee groepen. Groep 1 bestaat uit twee heren. Zij komen eerst poolshoogte nemen. Zonder iets te kopen rijden zij weg in een witte Opel Astra met verhoogd dak. Daarna komen er drie vrouwen binnen. Die hingen wat rond. Eén van hen ging bij de buitendeur op de uitkijk staan, nummer twee loopt binnen wat rond en de derde ging snel naar boven om geld uit de jas van een medewerker te stelen.”

De groep is daarna vertrokken in een Volkswagen Passaat met zwarte of geen wieldoppen. Ze gingen richting Herkingen.

Dat het overigens echt om Roma-zigeuners gaat is bij ons niet bekend, dat zijn de woorden van Ina zelf.

Aangifte

Heb jij deze mensen ook gezien? En hebben ze bij jou misschien ook wel iets gestolen? Meld dit bij de politie. Zonder aangifte kunnen zij niets doen. En met een hoop meldingen hebben ze een mooie zaak om op te lossen.