Veiligheid staat voorop deze maanden

Foto: Sam Fish

Op woensdagavond 9 oktober was de veiligste plek van het hele eiland misschien wel het Prieel van de Staver in Sommelsdijk. Daar kwamen agenten en buurtpreventieleden samen voor de start van het Donkere Dagen Offensief.

Door Sam Fish

Het Donkere Dagen Offensief gaat van start als de dagen weer korter worden. Het is dan voor inbrekers namelijk makkelijk om te zien of er iemand thuis is of niet. Op die manier wordt een afweging gemaakt voor een mogelijke inbraak. Daarom gaan de komende maanden weer extra mensen de straat op. Namelijk de buurtpreventieleden van Goeree-Overflakkee.

Om hen weer klaar te stomen voor de start wordt er jaarlijks een avond georganiseerd. Hier worden ze herinnerd aan de gevaren en dingen waar ze op moeten letten. Dit jaar met extra informatie over ondermijning; het samenkomen van de onder- en bovenwereld.

Opletten

De leden van de 13 buurtpreventieteams op Goeree-Overflakkee weten nu precies waar ze op moeten letten de komende tijd. Ze zijn er dus weer helemaal klaar voor om de straat op te gaan. Dit doen ze nooit alleen en ook zeker niet elke avond. Het verschilt per dorp, maar gemiddeld gezien gaat een buurtpreventie lid één à twee keer in de week de straat op voor een preventierondje.

Meedoen

Wil jij ook een rondje wandelen ’s avonds en meteen de veiligheid van de buurt in de gaten houden? Meld je dan aan voor het buurtpreventieteam van jouw dorp. Dit kan heel gemakkelijk via de website van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij faciliteren de teams dan ook met jassen en zaklampjes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden