Flakkeese flitspaal op nummer 2 in landelijke lijst

Foto: Google Maps, Streetview

De flitspaal bij Goedereede die een aantal jaren geleden plots is neergezet wordt gevreesd door vele Flakkeeënaren. Deze flitspaal staat nu zelfs op nummer 2 in een landelijke lijst van flitspalen met de meeste boetes.

Door Sam Fish

Autowebsite TopGear kwam met een lijstje van de tien duurste flitspalen van Nederland. Eerst stond Goeree-Overflakkee nog op nummer één in de lijst. Echter bleek de flitser na een hertelling overtroffen te zijn door een paal uit Delft.

Het gaat om de flitser op het kruispunt van Goedereede. Deze stoplichten mag je voorbij gaan met 50 kilometer per uur. Toch blijkt dat soms nog een uitdaging. Er zijn dit jaar tussen mei en augustus namelijk 14.772 auto’s geflitst.

Dure Flitspalen 2019 TopGear
TopGear zette de 10 duurste flitspalen op een rijtje.

 

Verkeersboetes

In de lijst is te zien dat Goeree-Overflakkee op nummer 2 staat, zo’n 2000 boetes onder Delft. Allebei Zuid-Holland. In totaal staat onze provincie zes keer in de lijst. Pas dus op als je de auto instapt. De kans dat je in Zuid-Holland geflitst wordt is dus groot.

En dat gaat je volgend jaar weer net iets meer kosten dan dit jaar. Per overtreding ga je zo’n 1 tot 10 euro meer betalen dan je nu al doet. De exacte prijs hangt natuurlijk af van het aantal kilometers dat je te hard hebt gereden en waar precies.

De overige verkeersboetes zijn al wel in te vullen. Hier onder een klein overzichtje van de prijzen voor volgend jaar. Wij van Nieuws.nl kunnen wel leukere dingen om te doen met ons geld.

verkeersboete-2020-topgear
Een overzichtje van de verkeersboetes van volgend jaar, gemaakt door TopGear.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden