Negeer die rode vlag alsjeblieft niet

Foto: PR Reddingsbrigade Ouddorp

Het afgelopen weekend heeft het aardig hard gewaaid. Zó hard dat de reddingsbrigade in Ouddorp de rode vlag moest hijsen. En dat doen ze niet voor niets.

Door Sam Fish

Op de Facebookpagina van de reddingsbrigade geeft het team aan waarom de rode vlag wordt gehesen. “Vanwege de sterke stroming, harde wind en hoge golven hangt de rode vlag op beide reddingsposten,” schrijven ze. “Het is daarom verboden om te baden of zwemmen.” En toch zijn er altijd mensen die het water in gaan.

Zo plaatste het AD van het weekend een bericht dat een kite-surfer het water op was gegaan, ondanks de wapperende vlag. “Wij zullen er alles aan doen om mensen uit het water te redden, maar een rode vlag kan soms zelfs betekenen dat wij ook het water niet meer op kunnen,” laat medewerker Erik weten. Het is een oproep om mensen bewust te maken van de gevaren van het water.

Want als zelfs de reddingsbrigade het water niet op mag, wie gaat de anderen dan redden? Zie je dus een rode vlag? Blijf dan lekker wandelen op het zand. Dat is veiliger voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen