Bel de politie bij verdachte situaties

Foto: Pixabay; fsHH

De politie roept mensen op om direct de politie te bellen als een verdachte situatie zich voordoet. Ze komen ook met tips.

Door Sam Fish

“We zien de laatste week een stijging van woninginbraken in ons gebied,” laat de politie Goeree-Overflakkee weten op hun Facebookpagina. “Dat is reden genoeg voor ons om alert te blijven.” En ze vragen om inwoners hetzelfde te doen.

Vorige week leidde een melding van een verdachte situatie nog tot de aanhouding van drie verdachten. De politie werd toen gebeld en het bleek uiteindelijk om een woninginbraak te gaan.

Inbraakpreventie

Een woninginbraak kan grote impact hebben op het gevoel dat je hebt in de woning. Er zijn vreemde mensen binnen gekomen en die hebben aan spullen gezeten. Misschien hebben ze zelfs iets meegenomen. Natuurlijk zijn er zelf maatregelen die je kunt nemen tegen inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een wat duurder slot dat niet makkelijk open te krijgen is en veel verlichting. De meeste inbrekers gaan namelijk voor een snelle buit. Dus hoe langer ze bezig zijn om binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze opgeven.

Doe bijvoorbeeld ook niet de gordijnen dicht als je op vakantie gaat, want een inbreker weet dan precies hoe laat het is. Zorg dat er een lampje aan gaat bij het schemeren en zet wat afwas op tafel. Laat een buur de post op zo’n manier weghalen dat het er niet uitziet dat je er zelf niet bent. Dat wil zeggen, geen nette stapeltjes op de eettafel, het aanrecht of de trap.

Meer tips

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om te zorgen dat er bij jou niet wordt ingebroken. Als je die tips dan ook even deelt met de hele buren in binnen no-time de hele straat veilig. Wil je dat op een makkelijke manier doen? Check dan de website van de politie. Daar heb je de beste tips voor alle verdachte situaties die je maar kunt bedenken. De politie is overigens ook via hun Facebookpagina te bereiken. Voor vragen over bepaalde dingen kun je een privéberichtje sturen, er wordt dan binnen 48 uur geantwoord. Dit is niet bedoeld voor spoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen