Politie waarschuwt voor neppe Nextdoor brief

Foto: PR Politie Nederland

Er zijn verschillende mobiele apps om contact te houden met de buurt. Nextdoor is er één van, maar de politie waarschuwt voor nepbrieven.

Door Sam Fish

Er worden de laatste tijd brieven rondgestuurd in verschillende wijken uit naam van één van de buurtgenoten. Deze persoon weet echter nergens van. In de brief wordt gevraagd om lid te worden van de app.

Om lid te worden moet je verschillende gegevens invullen en een foto uploaden. Bij die gegevens hoort ook een speciale code om bij een groep te komen. Deze gegevens worden echter misbruikt om bijvoorbeeld aankopen te doen op jouw naam.

Aangifte

De politie waarschuwt voor deze brieven en hoopt dat mensen er niet in trappen. Wordt er uit jouw naam nou ook zo’n brief verstuurd? Doe dan aangifte van identiteitsfraude bij de politie.

Waarschuwing

De oproep en waarschuwing van de politie zijn pure voorzorgsmaatregelen. Met de app zelf is in principe niets mis, deze is hartstikke veilig om te gebruiken. Het gaat er echter om dat er wordt opgepast bij het delen van gegevens. Er worden dagelijks nepbrieven en -mailtjes verstuurd om persoonsgegevens te achterhalen die misbruikt worden. Die van Nextdoor is slechts de laatste nieuwe trend. Pas om met wat je waar invult en als je het niet vertrouwt, niet doen.

 

Next Door identiteitsfraude politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen