Gezocht: Pijl en boog schutter

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

De politie Goeree-Overflakkee heeft een oproep geplaatst op hun Facebookpagina. Ze zijn op zoek naar één of meerdere personen die met pijl en boog op dieren schieten.

Door Sam Fish

Op donderdag 9 mei werd er aan de Oostdijkseweg in Goedereede een pauw gevonden. Het beestje zat vast in de bosjes en had een pijl in het dijbeen. Een omwonende die het dier vond heeft het beestje kunnen helpen. De pauw heeft door de goede hulp van deze persoon het voorval overleefd. De pijl is daarna overhandigd aan een BOA die op zijn beurt de politie heeft ingeschakeld.

Meer pijlen
Uit onderzoek bleek dat er vaker soortgelijke pijlen waren gevonden aan de Maanezeese Gorsdijk in Melissant, tussen de schapen. Door de eigenaar van de schapen is niet na te gaan of er op schapen of lammetjes geschoten is.

Daarnaast is er vorig jaar ook een dode ree gevonden langs het pad naar de Slikken van Flakkee in Melissant. Het dier was met een pijl in de hals geschoten.

Oproep
“De politie wil graag weten welke lieden, kennelijk met pijl en boog, zinloos op weerloze dieren schieten,” schrijven ze op Facebook, met daarbij een foto van de pijl die in de pauw zat.

Als er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben of die mogelijk meer informatie hebben, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen