Super feest bij obs De inktvis

Foto: Sam Fish

“Ik maak het niet vaak mee dat ik de maandag begin met een feestje,” zegt wethouder Peter Feller maandagochtend 11 juni op het schoolplein van obs de Inktvis. Daarmee hij spreekt voor een hoop mensen, want een feestje dat was het zeker.

Door Sam Fish

Alle leerlingen van de basisschool en een hoop ouders verzamelden maandagochtend vroeg op het schoolplein van de Inktvis. Er stond een grote zebra op het plein met daarvoor een speciaal gebouwd podium. Op de rest van het schoolplein was een heus verkeersparcours uitgezet. En dat was niet voor niets.

De school is namelijk voor de tweede keer beloond met het label School op SEEF. School op SEEF is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma voor basisscholen. Daarnaast is het een onderdeel van de regionale campagne ‘Goeree-Overflakkee maakt een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!’, waarbij iedereen in Goeree-Overflakkee een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het label, samen met een plakkaat voor op de muur en een cheque namens de gemeente werd uitgereikt door wethouder Peter Feller. Maar voordat hij mocht beginnen werd hij eerst nog even getest. “Beste meneer Feller,” zegt directeur Albert Tönissen, “Ik heb hier een fiets voor u neergezet waarmee u zo meteen het parcours mag afleggen, maar ik wil dat u eerste even checkt of de fiets wel compleet is.” Feller inspecteert de fiets grondig en komt uiteindelijk tot de conclusie dat de bel mist. Hij slaagt voor de test, krijgt tien punten en krijgt vervolgens de taak het parcours foutloos af te leggen, waar hij ook voor slaagt. Onder groot applaus van de leerlingen mag hij terug het podium op om verder te gaan met de overhandiging.

“Ik vind het altijd heel erg fijn als scholen willen meewerken aan verkeersveiligheid, want dat is een belangrijk onderdeel van het leven,” zegt Peter Feller. “Jullie zijn de toekomst van ons mooie eilandje en jullie moeten er dus samen voor zorgen dat het een veilige toekomst wordt voor iedereen. Daarom ben ik enorm trots op jullie dat jullie een vernieuwd School op SEEF-label mogen ontvangen. Want een label krijgen is één ding, maar het label behouden gaat nog een stap verder.” Bij het label hoort ook een bordje voor naast de deur zodat iedereen kan zien dat de school verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. “En natuurlijk ook niet te vergeten,” gaat Feller door. “De gemeente is enorm blij met jullie inzet en daarom mag ik een cheque overhandigen van 250 euro wat jullie kunnen besteden aan nieuw lesmateriaal zodat het parcours nog ingewikkelder gemaakt kan worden.” Dit alles overhandigt hij aan drie leerlingen van groep 7; DJ Nobels, Tessa Stolk en Sanne Radder.

LEES OOK: Dit is er deze week allemaal te doen op Goeree-Overflakkee

Veilig Verkeer Nederland
Meneer De Vries is aanwezig op het feest namens Veilig Verkeer Nederland. “Ik hoorde dat jullie een verkeersfeestje geven vandaag en dus vond ik dit het perfecte moment om langs te komen,” zegt hij. “De leerlingen van groep 7 hebben namelijk onlangs deelgenomen aan het verkeersexamen en ik mag met trots vertellen dat jullie allemaal geslaagd zijn!” Er volgt een luid applaus en gejuich vanaf het schoolplein. Sara Koppenaal mag namens haar klasgenoten naar het podium komen om de diploma’s in ontvangst te nemen die later in de klas zullen worden uitgedeeld.

Kika-actie
Vlak voordat het grote feest komt ook ineens de feloranje Kika-mobiel de hoek omrijden en uiteindelijk blijkt dat Kika-ambassadeur Kees Witte een prachtig bedrag in ontvangst mogen nemen. Faye Leffers, Fem Markwat en Sascha Hulshoff hebben namelijk samen een actie op poten gezet waarbij de flessen hebben ingezameld, ze hebben knuffels gespaard en verkocht en het geld dat ze daarmee hebben verdiend hebben de meiden voor Kika apart gelegd.

“Dit soort acties zijn geweldig,” zegt Kika-Kees. “We zijn maar een klein eilandje, maar we hebben wel negen kinderen met kanker. Het is dan ook prachtig om te zien dat deze meiden zich in hebben gezet voor hun zieke leeftijdsgenootjes. Dus bedankt namens Kika en de kinderen voor wie we het doen!”

De gezellige ochtend wordt afgesloten met het zingen en dansen van het fietsenlied en een hoop bubbels.

Reacties